Prova på vallning -AUSSIE fullbokad

***Fullbokad, varmt välkommen att boka in en privatlektion***

Har du, som ägare till en Australian Shepherd, lust att lära känna vallhunden i denna intelligenta, samarbetsvilliga och lojala vallhundsras? Anmäl dig till en prova på dag i fårvallning på Gårdsbackens Hundcenter.

Lördagen den 1 maj-2021

Mellan klockan 10,00 och 17,00

Instruktör: Dan ”Danne” Westman, utbildad instruktör genom Svenska vallhundsklubben

Kursplats: Gårdsbackens Hundcenter, Västergundsjö 127, Örnsköldsvik

Det är Anna Lindström och hennes Zmirre som ni kan se på bilderna i inlägget. Anna & Zmirre har vallat hos oss på Gårdsbacken under en tid, de är väldigt duktiga.

🟢 Varvar teori och praktisk vallning

Vi kommer att börja kursdagen med en presentation av oss på Gårdsbacken, samt att vi berättar om vallhundens medfödda instinkt och hur vi tränar vallhundar.

Danne kommer att visa praktiskt med gårdens hundar lite av det vi pratar om, samt att alla kursdeltagare därefter får prova på att valla får under kontrollerade former, med Danne som instruktör, närvarande för att guida er och er hund, att göra rätt

🟢 Historien bakom Australian Shepherd

Rasen har utvecklats i USA från hundar som sannolikt kom från Europa via Australien under 1800-talet. Det iögonfallande utseendet som ursprungligen vann beundran bidrog till att de amerikanska får- och boskapsuppfödarna fortsatte utvecklingen av denna ”versatile” mångfacetterade ras. För att få den allsidiga hund man behövde på gårdarna avlades den på sin vallningsförmåga, vaktinstinkt samt förmåga att lösa problem och arbeta självständigt. (Texten är tagen från Brukshundsklubben.se)

🟢 Kursens målsättning

Vi på Gårdsbacken hälsar dig och din Aussie varmt välkommen till en Prova på dag i vallningens sköna konst. Målsättningen med kursen är att du ska få en inblick i vallhundens medfödda instinkt och lära dig mer om den instinkten.

🟢 Perfekta möjligheter

På Gårdsbacken har vi perfekta möjligheter att träna hund. En underbart vacker och lugn natur omger Gårdsbacken och vi kan erbjuda perfekta träningsytor, med både en 25:a och en stor inhägnad träningshage.

Gårdsbackens Hundcenter inrymmer kurslokal, kök och toalett, där vi samlas för teorisnack och fika… Vi tipsar gärna om bra boende i och kring Ö-vik, hojta till om det är intressant…

Kostnad: 750 kr/deltagare

Åhörare: 250 kr/person

Kaffe/dryck, smörgås och kaka ingår i kostnaden

I samtliga priser ingår moms med 25%, godkänd för f-skatt

Om avbokning sker mindre än en vecka innan kursstart så debiteras halva kurskostnaden.

Vi följer SKK’s policy om god djurhantering

🟢 För eventuella frågor samt anmälan:

Tel.nr. 0660-93199 eller 070-6597199

Mejla: gardsbacken@telia.com

Messa: Gårdsbacken på FACEBOOK

Varmt välkommen på kurs och väl mött hos Paula & Danne på Gårdsbacken

Gällande pandemisituationen som råder så följer vi givetvis Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Vi tar inte i hand när vi hälsar och vi håller avstånd när vi sitter, står eller går. Vi stannar så klart hemma om vi har några förkylningssymtom. Skärps restriktionerna ytterliga så tar vi inte någon avbokningsavgift om det blir så att vi måste ställa in planerade kurser. Vi tar alla vårt ansvar. Munskydd finns att tillgå på plats, engångshanddukar och handsprit finns på toaletten.