Prova på vallning -COLLIES

Har du, som ägare till en lång- eller korthårig Collie lust att lära känna vallhunden i denna lättlärda och följsamma vallhundsras? Anmäl dig till en prova på dag i fårvallning på Gårdsbackens Hundcenter.

Söndagen den 2 maj-2021

Mellan klockan 10,00 och 17,00

Instruktör: Dan ”Danne” Westman, utbildad instruktör genom Svenska vallhundsklubben

Kursplats: Gårdsbackens Hundcenter, Västergundsjö 127, Örnsköldsvik

🟠 Varvar teori och praktisk vallning

Vi kommer att börja kursdagen med en presentation av oss på Gårdsbacken, samt att vi berättar om vallhundens medfödda instinkt och hur vi tränar vallhundar.

Danne kommer att visa praktiskt med gårdens hundar lite av det vi pratar om, samt att alla kursdeltagare därefter får prova på att valla får under kontrollerade former, med Danne som instruktör, närvarande för att guida er och er hund, att göra rätt.

🟠 Historien bakom Collien

”Collien ansågs tidigare vara skotsk, men var dessa vallande hundar ursprungligen kom från är inte riktigt klarlagt.  De dyker upp i historien som kroppsvallare av allehanda boskap av mindre antal än de hjordar som bordercollien haft. Historien om det mycket speciella ordet ”collie” – som på många vis kom att avse vallhundar i allmänhet och inte en speciell hundras – är lika oklar som rasens bakgrund. Collien användes ursprungligen såväl som vallhund som boskapsdrivare (drover) men var framför allt gårdshund”. (texten kopierad från Svenska Collieklubben)

🟠 Kursens målsättning

Vi på Gårdsbacken hälsar dig och din Collie varmt välkommen till en Prova på dag i vallningens sköna konst. Målsättningen med kursen är att du ska få en inblick i vallhundens medfödda instinkt och lära dig mer om den instinkten.

🟠 Perfekta möjligheter

På Gårdsbacken har vi perfekta möjligheter att träna hund. En underbart vacker och lugn natur omger Gårdsbacken och vi kan erbjuda perfekta träningsytor, med både en 25:a och en stor inhägnad träningshage.

Gårdsbackens Hundcenter inrymmer kurslokal, kök och toalett, där vi samlas för teorisnack och fika… Vi tipsar gärna om bra boende i och kring Ö-vik, hojta till om det är intressant…

Kostnad: 750 kr/deltagare

Åhörare: 250 kr/person

Kaffe/dryck, smörgås och kaka ingår i kostnaden

I samtliga priser ingår moms med 25%, godkänd för f-skatt

Om avbokning sker mindre än en vecka innan kursstart så debiteras halva kurskostnaden.

Vi följer SKK’s policy om god djurhantering

För eventuella frågor samt anmälan:

Tel.nr. 0660-93199 eller 070-6597199

Mejla: gardsbacken@telia.com

Messa: Gårdsbacken på FACEBOOK

Varmt välkommen på kurs och väl mött hos Paula & Danne på Gårdsbacken

Gällande pandemisituationen som råder så följer vi givetvis Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Vi tar inte i hand när vi hälsar och vi håller avstånd när vi sitter, står eller går. Vi stannar så klart hemma om vi har några förkylningssymtom. Skärps restriktionerna ytterliga så tar vi inte någon avbokningsavgift om det blir så att vi måste ställa in planerade kurser. Vi tar alla vårt ansvar. Munskydd finns att tillgå på plats, engångshanddukar och handsprit finns på toaletten.