Prova på vallning -PUMI

***Fullbokad*** (Vi tar emot reserver)

Har du, som ägare till en Pumi, lust att lära känna vallhunden i denna glada, orädda, spontana och lättlärda vallhundsras? Anmäl dig till en prova på dag i fårvallning på Gårdsbackens Hundcenter.

Helgen 29-30 maj

Mellan klockan 10,00 och 17,00

Instruktör: Dan ”Danne” Westman, utbildad instruktör genom Svenska vallhundsklubben

Kursplats: Gårdsbackens Hundcenter, Västergundsjö 127, Örnsköldsvik

Annelie med pumin Sixten tillsammans med instruktör Dan Westman

🟢 Varvar teori och praktisk vallning

Vi kommer att börja kursdagen med en presentation av oss på Gårdsbacken, samt att vi berättar om vallhundens medfödda instinkt och hur vi tränar vallhundar.

Danne kommer att visa praktiskt med gårdens hundar lite av det vi pratar om, samt att alla kursdeltagare därefter får prova på att valla får under kontrollerade former, med Danne som instruktör, närvarande för att guida er och er hund, att göra rätt

🟢 Historien bakom Pumin

Pumi är en ungersk herdehund som troligen är resultat av korsningar mellan spets, terrier, puli och briard. I Ungern används den i huvudsak till att vakta och valla får och nötboskap, och en del pumier lär ha använts till vildsvinsjakt p.g.a. dess förmåga att kunna hålla rätt vallavstånd till dessa farliga villebråd. (Texten hämtad från svkfur.com)

De ungerska vallhundsraserna Pumi, Puli och Mudi

🟢 Kursens målsättning

Vi på Gårdsbacken hälsar dig och din Pumi varmt välkommen till en Prova på dag i vallningens sköna konst. Målsättningen med kursen är att du ska få en inblick i vallhundens medfödda instinkt och lära dig mer om den instinkten.

🟢 Perfekta möjligheter

På Gårdsbacken har vi perfekta möjligheter att träna hund. En underbart vacker och lugn natur omger Gårdsbacken och vi kan erbjuda perfekta träningsytor, med både en 25:a och en stor inhägnad träningshage samt väl invallade får.

Gårdsbackens Hundcenter inrymmer kurslokal, kök och toalett, där vi samlas för teorisnack, lunch och fika… Vi tipsar gärna om bra boende i och kring Ö-vik, hojta till om det är intressant…

Kostnad: 1500 kronor/person/helg

Åhörare: 500 kr/person/helg

Fika och lättare lunch ingår i kostnaden

I samtliga priser ingår moms med 25%, godkänd för f-skatt

Om avbokning sker mindre än en vecka innan kursstart så debiteras halva kurskostnaden.

Vi följer SKK’s policy om god djurhantering

🟢 För eventuella frågor samt anmälan:

Tel.nr. 0660-93199 eller 070-6597199

Mejla: gardsbacken@telia.com

Messa: Gårdsbacken på FACEBOOK

Varmt välkommen på kurs och väl mött hos Paula & Danne på Gårdsbacken

Gällande pandemisituationen som råder så följer vi givetvis Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Vi tar inte i hand när vi hälsar och vi håller avstånd när vi sitter, står eller går. Vi stannar så klart hemma om vi har några förkylningssymtom. Skärps restriktionerna ytterliga så tar vi inte någon avbokningsavgift om det blir så att vi måste ställa in planerade kurser. Vi tar alla vårt ansvar. Munskydd finns att tillgå på plats, engångshanddukar och handsprit finns på toaletten.