PYSEN -Blandis 3 år

Publicerat den av

***Pysen är nu omplacerad i ett nytt kärleksfullt hem***

Pysen

Ras: Blandis; Yorkshireterrier, Shitsu, Chihuahua & Papillon (Mamman 50% Shitsu, 25% Chihuahua samt 25% Papillon och pappan Yorkshireterrier,)

Född: 20190626

Vikt: ca 4 kilo

Då Pysen idag lever i en stadsmiljö som stressar honom, så söker vi nu ett LIV på LUGNA LANDET där han inte behöver utsättas för fullt så många höga och skrämmande ljud, som i stan, som gör att han inte mår bra.

Pysen en mycket social liten krabat som trots sin ljudrädsla är framåt och levnadsglad…

Pysen är en perfekt sällskapshund som älskar långa promenader och ett aktivt liv. Han kan, med skall, berätta att det kommer någon men annars så är han en, förhållandevis tyst liten hund, som inte skäller i onödan och trots att han är van att oftast ha en person i sin närhet så går det bra att lämna honom själv, kortare stunder.

Datum för omplacering: Så snart som möjligt

Pysen är inte kastrerad, men fick en kemisk kastrering i maj 2022, den har förmodligen inte någon effekt i dagsläget. Han är okej med andra hundar och är van katter, dom ser han gärna som lekkamrater.

Det är inga problem att hantera Pysen då det kommer till borstning av hans päls eller att rengöra hans ögon och att duscha honom går också bra… men… kloklippning är inte han favoritsyssla. Där har hans nuvarande ägare tagit hjälp av proffesionella kloklippare och då har det inte varit några problem.

Sjukdomshistoria: De gånger Pysen har uppsökt veterinär så har det varit för att fräscha upp tänderna från tandsten samt få hjälp med lugnade tabletter vid högtider som valborg och nyår…

Veterinärbesiktad: 20230110, UTAN ANMÄRKNING, så när som på lindrigt rinnande ögon samt att Pysen har tångbett, som han inte besväras av. Protokoll finns att tillgå.

Pysen är en klok, lättlärd liten hund som gärna låter sig motiveras av godis och beröm. Han är van att bo tillsammans med barn, men på grund av hans ljudkänslighet så kommer vi att prioritera ett nytt hem utan små barn… Kanske är du pensionär och söker sällskap i en pigg och glad hund, en liten Pysen…?

Orsak till omplacering: Pysens nuvarande ägare, som idag, bor i stan tillsammans med Pysen, lider av att se honom stressa och inte må bra på grund av sin ljudkänslighet och önskar att han får möjlighet att komma till en person eller familj som kan erbjuda honom ett tryggt, stillsamt och lugnt hem på landet eller i ett mindre samhälle.

Tänkt pris: 7000 kr

Är du intresserad utav Pysen och vill veta mer om honom så kontakta Gårdsbackens Hundcenter AB

tel.nr. 070-6597199 eller 0730-396099

messa Gårdsbacken på facebook:

https://www.facebook.com/Gardsbacken

mejla: gardsbacken@telia.com