Gårdens hundar

Publicerat den av

Hundarna på Gårdsbacken

På Gårdsbacken har vi fyra Border collies, tre av dem är från Gårdsbackens egen uppfödning och vår yngsta tik, norskan Penny, kommer från Nesbakkens kennel.

Det är drygt 25 år sedan vi köpte vår första Border Collie, Sunnangårdens Luckie och aldrig kunde vi ana att det valpköpet skulle förändra våra liv. Att leva tillsammans med vallhundar skulle visa sig bli en livsstil för oss…

Penny, MINst, Lime och Box

-Gårdsbackens Laphroaig, ”Lime”

Född 1:a april 2013

Godkänd vallhund

Brun/vit

V1216/2013

Gårdsbackens Dalwhinnie ”Fames” första kull bestod av sju små chokladbitar, däribland Lime. Hon föddes först av valparna, i vår vardagsrumssoffa och hon vann våra hjärtan i samma sekund som hon föddes. Hade vi fått beställa hur vår tikvalp efter Fame skulle vara så var det exakt som hon.

Lime är vår lilla glädjespridare, hon passar oss på Gårdsbacken perfekt. Hon har de egenskaper vi tycker om i en vallhund. Lugn, samarbetsvillig, lyhörd och med driv och självförtroende att flytta fåren på ett schysst sätt.

Lime blev godkänd vallhund endast ett och ett halvt år gammal.

Se Limes resultat HÄR!

lime1

Gårdsbackens Laphroaig, raraste lilla Lime.

Lime är en mycket social och trevlig hund och vi är djupt imponerade av hennes sätt att läsa av andra hundar och på det sätt hon bemöter dem. Hon går gärna in mellan två hundar där det är lite spänt, hon lugnar nervösa hundar och hon bemöter hundrädda hundar försiktigt och med respekt.

Hon är en fantastisk tillgång för oss på Gårdsbacken då vi ofta har andra hundar på gården. I övrigt är hon lugn och trygg i alla olika miljöer, hon har en mycket stabil mentalitet, däribland är hon helt skottfast.

-Limpan, tack för att du förgyller vårt liv och tack för alla skratt du skänker oss… Lilla pajas…

-Gårdsbackens Box, ”Box”

Född den 12:e mars 2016

Godkänd vallhund

Brun/vit

REGV1329/2016

Box är vår första hanhund, det blev nämligen bara hanhundsvalpar i Gårdsbackens Dalwhinnie ”Fames” andra kull, sex stycken, och det var Box som naglade sig fast i våra hjärtan och gjorde att vi smälte som smör i solsken bara av att titta på honom. Han blev kvar på gården och vi tycker så mycket om honom…!!!

Gårdsbackens Box ”Box”

Box har allt man drömmer om i en hund. Han är galet stilig, snäll och samarbetsvillig. Han älskar allt och alla och är trygg i alla miljöer. Han betyder väldigt mycket för oss, både som sällskapshund, kollega, vallhund samt kurshund. Han vill alltid vara oss till lags och förstår han bara vad vi förväntar oss av honom så utför han det.

Inför vallningssäsongen 2021 så ligger han rankad som 6:e bästa hund i Sverige i högsta klassen, det är mycket bra presterat!

-Gårdsbackens Box är en hane som gärna får föra Gårdsbackens linjer vidare!

Se Box resultat HÄR!

-Gårdsbackens Dalmore Dominium, ”Min”

Född den 23:e december 2018

Godkänd vallhund

Svart/vit

REGV1061/2018

Gårdsbackens Min är fjärde generation Border Collies här på Gårdsbacken från vår fjärde valpkull. Gårdsbackens Laphroaig ”Lime” parades med Framnäs Trym och fick fem valpar. Fyra svart/vita och en trefärgad brun.

Av de fem valparna så blev Min kvar hos oss på Gårdsbacken. Min är en skön personlighet och klarar sig i de flesta fall alldeles ypperligt själv och har inte riktigt den del av samarbetsvilja som vi vill ha på våra hundar. Hon är dock väldigt lydig och kommer alltid på inkallning.

Gårdsbackens Dalmore Dominum, ”Min”

Min är en värdefull kollega för oss på Gårdsbackens Hundcenter och vi utnyttjar henne ofta i lek med pensionat- och dagishundar och hon ställer givetvis gärna upp. Hon är väldigt duktig på att anpassa sig till olika individer och är alltid väldigt positiv till andra hundar.

Min klarade vallhundsprovet 2019 och kan således titulera sig Godkänd Vallhund. Hösten 2020, blev hon inbjuden bland Sveriges bästa unghundar, till Swedish Nursery Championship 2020.

-Fina MINstingen, du är coolt charmig och vi gillar dig helskarpt!

Se Mins resultat HÄR!

Nesbakkens Penny, ”Penny”

Född den 4:e maj 2020

Trefärgad brun

REGV1931/2020

Nesbakkens Penny, ”Penny”

Efter att fött upp egna valpkullar i många år, här på Gårdsbacken, så kände vi att vi ville ha in lite nytt blod till vår uppfödning. Vi hade sedan länge haft koll på Nesbakkens kennel och kanske framför allt Nesbakkens Ted, som är pappa till Penny. Vi fullkomligt älskar hans coola sätt att jobba, och när vi fick korn på en parning med honom så tvekade vi inte att kontakta Linn på Nesbakkens kennel och anmäla vårt intresse för en valp.

Lyckan var stor när vi fick beskedet att en av tikvalparna i kullen skulle bli vår och vi längtade tills vi skulle få hämta hem henne och få lära känna vår nya stjärna. Viruset till trots, (sommaren 2020) så fick vi hjälp med att köra Penny till svenska gränsen och där fick vi henne lyft över gränslinjen till oss. Hon var så liten och söt, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. 💚

Här tar Danne emot Penny när hon lyfts över från Norge till Sverige…

Penny uppfyller alla förväntningarna som vi har på henne. Givetvis så är det väldigt viktigt att hon är social då det rör sig så pass mycket människor och hundar här på Gårdsbacken och Penny har sedan dag ett, välkomnat alla som kommer till gården. Hon har en positiv inställning till det mesta vilket vi också tycker är en mycket bra egenskap.

Hon har en fantastisk avknapp vilket även det är viktigt, då hon måste kunna ta det lugnt under stunder när vi jobbar med andra hundar. Hon har lärt sig när det är lugn och ro och är helt trygg i det.

Penny är också väldigt snäll och de andra hundarna på Gårdsbacken tog in henne i flocken utan problem, vi har en flock som funkar väldigt fint ihop.

Vallningsmässigt så är Penny ung ännu, men av det lilla vi har sett när vi har släppt henne på får, så är vi väldigt nöjda. Hon har stor arbetslust, men är ändå öppen och samarbetsvillig. Hon är orädd och tvekar inte att fronta fåren, trots att hon har så lite erfarenhet ännu. Det kommer att bli ytterst spännande att se henne utvecklas, både socialt och som vallhund…

💚 -ligt välkommen till Gårdsbacken, Penny!

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om vår uppfödning…

Fyra Gårdsbackenhundar,  Milla, Box, Min och Lime, med Nesbakkens Penny i mitten…

Tel. 070-6597199 eller 0730-396099
gardsbacken@telia.com

https://www.facebook.com/Gardsbacken/

Vänliga hälsningar från Dan ”Danne” Westman & Paula W Lundberg