MIN KOLLEGA… BÄSTE Gårdsbackens BOX

God fortsättning på det nya året…

Hoppas att jul- och nyårshelger har varit till belåtenhet. Här på Gårdsbacken har vi haft ett par intensiva helger, då det glädjande nog har varit många hundkunder på besök. För oss kommer hundarna ALLTID i första hand, men självklart så har vi hunnit grabba en skinkmacka emellanåt under julhelgen. Varmrätten på nyårsmiddagen åt vi dock efter tolvslaget och efterrätten tog vi till fika dagen efter…!!!

Men vad är väl en nyårsmiddag för oss, då vi kunde bjuda våra hundkunder på ett ABSOLUT TYST nyårsfirande. Det har känts fantastiskt bra att kunna erbjuda våra hundkunder, som vi vet är extremt rädda, för raketer och fyrverkerier ett lugnt och skönt nyårsfirande. Inte utan festligheter ändå, alla dogsen bjöds på extra godsaker vid tolvslaget…

Måtte det bli förbud på fyrverkerier inom en snar framtid, det är så smärtsamt att se och läsa, dagarna efter nyårsfirandet, om alla djur som farit illa, bara för vårt nöjes skull. …!!!

Min kollega, Gårdsbackens Box

En som inte är berörd av fyrverkerier, är vår Gårdsbackens Box, MIN KOLLEGA, här på Gårdsbackens Hundcenter. Han är den coolaste av alla coola och en ytterst stor tillgång för mig i mitt arbete med hundarna. Nu får det bli lite av ett skrytinlägg, men han är så klok och lyssnar väldigt bra…. Självklart inte alltid men ofta och han gör verkligen så gott han bara kan för att förstå vad jag vill ha hjälp med…

Box, utanför Gårdsbackens Hundcenter…

Uppgifterna för honom ser väldigt olika ut… Ibland måste han STANNA HEMMA på gården när jag, till exempel promenerar med en hundkund som stressar om Box följer med, men ofta följer han med, på sidan om, om vi har en hundkund som är rädd för andra hundar… då ber jag honom att låta den andra hunden ”BARA VARA” och så får den hundrädda hunden närma sig Box om han/hon själv vill…

När Box har Gårdsbackens Hundcenters väst på, då jobbar han…

När jag har hundar i rasthagen vet han om att han inte ska störa eller reta dem och när vi jobbar inomhus i Hundcenter så får Box vistas i receptionen för att inte i onödan reta och/eller stressa hundkunderna, på sina rum. När vi har unga hundar som gäster så ställer han mer än gärna upp och aktiverar dem med BUS, då blir de fint trötta och är helt okej med att vila på rummet en stund efteråt. Jag tackar alltid Box efter ett sådant BUSPASS, då förstår han att det är ett ”jobb” han gjort. Det är självklart, inte bara unga hundar som Box ställer upp att leka med, han är väldigt duktig på att anpassa sig efter olika raser och storlekar på hundarna… Är man uppväxt på ett hundpensionat så är man 🙂

Box, vid infarten till Gårdsbacken

När jag håller privatlektioner i KONTAKTÖVNINGAR så får Box vara störningsobjekt, det ställer han gärna upp på och när det hålls vallningslektioner på gården så är han kurshund där också. Speciellt nu när Lime har valpar…

Han är GULD VÄRD, min KÄRA KOLLEGA och bäste vän…

Gårdsbackens Box <3