Har Lime valpar i magen eller inte…

…ja, det är frågan…???

Gårdsbackens Laphroaig ”Lime” parad med Framnäs Trym

Det har nu gått snart fyra veckor sedan Gårdsbackens Laphroaig ”Lime” parades med Framnäs Trym och det är fortfarande svårt att säga om det tagit sig valpar eller inte… Det vi kan tycka är att Lime har blivit lite ”keligare” och vill till exempel gärna ligga i knät…

Vi hinner knappt ens sätta oss vid matbordet förrän Lime kommer och påkallar att hon vill komma upp i knät…

Dessutom så har hon matvägrat i ett par tre dagar, vilket även det är ovanligt för henne som vanligtvis alltid äter med god aptit. Vi har även sett flytningar, som brukar kallas dräktighetsflytningar, men det kan de tydligen ha även om de bara är skendräktig…

Lime får lugna och trevliga promenader…

Det är svårt att säga om hennes spenar blivit större och hon har inte ökat något i vikt ännu, men det brukar de inte göra så här tidigt i dräktigheten…

Box och Lime stannar till i bäcken och dricker lite vatten…

Det vi kan göra är att behandla henne som om hon bär valpar i magen och vi ser till att hon får lite lugna strospromenader under dagen, samt att hon de här närmaste dagarna ha fått ta det lite extra lugnt, då det är vid tre veckors dräktighet som de befruktade äggen fäster i livmoderväggen, den så kallade implantationen.

Box och Lime kikar fram bakom från en rotvälta…

Det är som det är… och vi kan bara fortsätta hålla tummar och tassar att det tagit sig valpar, då kan det rent utav bli ”julklappar”…

Och naturen kring Gårdsbackens täcks numera av ett tunt snötäcke som gör att allt upplevs lite ljusare fastän det ännu är drygt en månad kvar tills dess att det vänder igen och går mot ljusare tider… Även sjön börjar lägga is…

Och ni, ni har det bra och håll gärna en tumme för att det bli valpar till jul på Gårdsbacken…