Gårdsbacken BRONSSPONSOR

Gårdsbacken sponsrar med 5000 kronor till nya bryggor i Storsjön…

Nya bryggor vid Storsjön i Långviksmon

Min barndom var lycklig. Jag hade förmånen att växa upp i ett kärleksfullt, tryggt hem, med tre bröder och flera sommarsyrror. Byn där jag växte upp heter Långviksmon och jag har fortfarande mina föräldrar kvar i mitt barndomshem, i min barndomsby…

Även om jag idag har skapat mitt eget älskade HEMMA, här på Gårdsbacken, så har jag givetvis starka känslor kvar för hembygden.

Tänk vad vi barn hittade på mycket lek och bus där hemma i byn… På vintern åkte vi ofta och gärna skridskor nere på Mopärlan och på sommaren älskade vi så klart att bada i Storsjön. Där gick jag också på simskola, fast lärt mig simma hade min farbror gjort, i Medelhavet… På simskolan tog jag märken, som Baddaren, Simborgarmärket och fler ändå…

Tänk så många gånger jag har sprungit på bryggan, i full fart, med bara, oömma fötter och tagit lätta skutt ut över bryggkanten, i vattentemperaturer som ibland var allt annat än badkarstemperatur…

När bryggorna som jag sprungit på många gånger, blivit utnötta och måste bytas ut, så tittade byns intresseförening på möjligheten att köpa in nya bryggor… De kostade en slant…

När jag fick höra om möjligheten att vara med som BRYGGSPONSOR så tvekade jag inte en sekund, det känns bra att få vara med att bidra med 5000 kronor, som bronssponsor! Som ett TACK för den glädje de gamla bryggorna gett mig…

Bara oömma fötter eller snabba energifyllda hundtassar, de nya bryggorna håller måttet…

Nu ligger den nya bryggan i Storsjöns vatten och jag hoppas att det kommer att springas på den, som det gjorde på den gamla bryggan under min barndomstid, i många år framöver…!

Som en liten anekdot bara…

Där nere på badplatsen så står ”ruinerna” av den gamla ångsåg som inledde industriepoken i Långviksmon. Den står där som ett monument och är ändå hyfsat vacker kan jag tycka. Jag fick förfrågan att teckna av den för mååånga år sedan och detta blev mitt alster. Jag vet att teckningen trycktes upp och delades, inramade, ut till nyinflyttade i byn…