Vårmånad?

Att mars räknas som en vårmånad känns inte helt tillförlitligt… Visst har vi haft plusgrader och takdropp några dar, men under de senaste dagarna så har det kommit rejält med snö och det har blåst kraftigt, så för tillfället är det definitivt mer vinter än vår, skulle jag vilja påstå…

Lite inomhusjobb kvar…

Det gör egentligen inte så mycket för oss på Gårdsbacken om våren låter sig dröja. Vi har fortfarande en del inomhus jobb kvar, som tex det sista kring bokföringen, innan pärmarna ska lämnas till revisorn, samt att hemsidan inte är helt tillfredställande uppdaterad ännu… Men snart så välkomnar vi vårfåglarnas sång och snön som smälter, och då vet jag att det blir omöjligt att jobba inomhus.

Gårdsbacken pryder marsmånad i Vallhundskalendern… FinaFame!
Som nytt…!!!

Vi är dock klara med uppfräschningen av Hundcentret… Alla fronter och golv är ommålade, det är skurat och rent från golv till tak, allt är storstädat. Lokalerna känns som nya, det blev verkligen snyggt och som man brukar säga: Det finns inget ont som inte har något gott med sig.

Hela Gårdsbackens Hundcenter är uppfräschat och som nytt igen!
Massor av skoj på gång på Gårdsbacken

I övrigt så har vi så mycket skoj på gång här på Gårdsbacken, vi jobbar på och fyller dagarna med massor av roliga saker.

Gårdsbackens kursutbud är satt och alla helger fram till i slutet av juni är fullbokade med i princip fullbokade helgkurser och i helgen som var, så höll vi vår populära Skaffa Fårkurs under en heldag. Målsättningen med den kursen är att deltagarna ska känna sig trygga i att skaffa en egen flock får. Om ni är intresserade utav den kursen så har vi satt ett nytt datum till hösten, den 19:e september-2021, då kör vi en Skaffa Fårkurs igen.

Vi håller ner antalet kursdeltagare och håller avstånd på Gårdsbackens kurser…
Den traditionella Fårkurstiramisun…
Visselkurs, pipor och snygga visselsnoddar…

På lördag den 20:e mars så håller vi en VISSELKURS, där finns en plats kvar. Danne som är vallhundsinstruktör, ger många bra tips och tankar för dig som är nybörjare på att vissla med vallhundspipan. Och ni känner väl till vårt samarbete med LOGAN WHISTLES, vi har ett stort sortiment av deras pipor till försäljning, för att inte tala om visselsnoddarna i allsköns vackra färger… Snoddarna kostar endast en HUNDring, med frakt!

Visselkurs och försäljning av pipor och visselband i galet snygga färger…
Skaffa Hönskurs

Söndagen den 21:a mars, tillbringar vi med att HÄNGA MED HÖNSEN i Gårdsbackens lika populära Skaffa Hönskurs, där vi delar med oss av erfarenheter med att ha haft höns i närmare 25 år…!!! Där kommer vi också att sätta ett nytt datum till hösten för en ny kurs om du missar detta tillfälle.

Baka, baka, mången kaka…

I övrigt så fyller vi dagarna med att bland annat baka, vår medarbetare Camilla har bakat allt från kanelbullar till citronkakor, så frysen är full med olika godsaker, så vi har att bjuda på vid kurser, privatlektioner, första besök och så vidare… Det är trevligt att bjuda på en hembakt kaka eller bulle till kaffet, det hör som till ett besök på Gårdsbacken. Camilla… nu kom jag på att vi måste baka Drömtårtor!

Vardagslydnad- och valpkurser…

Under veckan som gått så avslutade jag både en vardagslydnads- och en valpkurs, båda kurserna har varit på fyra tillfällen. Det är SÅ inspirerande att förmedla, Gårdsbackens sätt att träna hund. Våra två bevingade ord; att lyssna och att följa, löper som en röd tråd genom alla kurstillfällen. Samt att vi, i princip inte alls godisbelönar när vi tränar hund i vardagslydnad. Ja, ni hörde rätt…!!! Men, går det ens…? Ja, det går alldeles utmärkt… däremot så berättar vi ofta och gärna för hundarna att de är världens bästa…!!!

Hundarna som kursar på Gårdsbacken får träna tillsammans med djuren på gården…
Vi tränar hundarnas mod och balans och mycket, mycket mer på Gårdsbackens hundkurser…
Vill du gå vardagslydnad- eller valpkurs?

Vi på Gårdsbacken startar kontinuerligt upp vardagslydnads- och valpkurser och vi är även på gång att sätta datum till efterfrågade fortsättningskurser till valpkursen, så det är på gång.

Håll koll på Gårdsbackens hemsida och fliken ”Övriga kurser” om ni är intresserade av att gå en vardagslydnad- eller valpkurs.

Jag ger även privatlektioner, där man tränar på det man själv önskar och behöver träna med sin hund… Vill man boka in en timme eller två tillsammans med sin valp så är man välkommen att göra det också… En privat träningstimme kostar 350 kronor!

Jag blev rörd av den vackra, limefärgade blombuketten som jag fick av mina kursare… 💚
Klart med tillståndet från länsstyrelsen…

Det är klart med de tillstånd som behövs från länsstyrelsen för att kunna hjälpa hundar i nöd. Vi finns här när EN TASS BEHÖVER EN HJÄLPANDE HAND…

Mer information kommer inom kort om de nya tjänster som vi kan erbjuda, efter att vi fått klart med de tillstånd som krävs för att få omplacera hundar.

Vallhundsträning

På grund av några dagars milt väder, som i sin tur skapade ishalka så gjorde det att underlaget i 25:an inte är helt optimalt för tillfället, men vi jobbar på det… Danne ger privatlektioner under vardagarna då det från och med nu är det är lite svårare att boka privatlektioner på helgerna eftersom helgkurserna nu kör igång.

Helgen 27-28 mars så håller vi en Prova På Vallningskurs.

Men hör av er om ni är intresserade av att komma och träna… Vi matchar ihop en dag och tid som passar oss båda. Danne finns även här om ni vill ha telefonsupport eller om ni vill ha hjälp att träna upp er vallhund.

Fint besök på Gårdsbacken, för privatlektion i vallning,… Aya, med Gårdsbackengener 💚
Hundpensionat och hunddagis ALLTID ÖPPET…!!!

Hundpensionatet och hunddagiset är alltid öppet och vi välkomnar både nya och gamla kunder. Har man inte lämnat sin hund på Gårdsbacken tidigare så är man varmt välkommen att boka in ett första besök… #070-6597199

💚-ligt välkommen till Gårdsbacken TovaLova
Välkommen till Gårdsbacken, TovaLova 🐇

Ni som följer oss på Gårdsbackens facebooksida har kanske sett att vi fått tillökning i djurflocken av en TovaLova, en söt kaninhona som för tillfället håller på att göra sig hemmastadd i lagården. Meningen är att hon och Champis Junior ska få dejta och förhoppningsvis få kaninbäbisar. Han börjar bli till åren CJ, och vi vill så gärna ha en liten, efter honom som i sin tur är efter legendariske Champis… Så håll utkik!

Kaninbäbisar och lammungar…

Och när vi ändå är inne på smått så har vi ett par betäckta tackor och de börjar bli runda och trinda och ser dräktiga ut, så några lamm kommer vi att få mysa med i alla fall.

Det var lite om mycket… Tanken är att jag ska ge en liten månadsrapport kring verksamheten här på Gårdsbackenbloggen… Kruxet är att dagarna går alldeles på tok för fort och vis av erfarenhet så vet jag att jag har svårt att bänka mig vid datorn när det börjar gå mot vår och sommar, men vi gör ett försök…

Sköt om er! 💚

/Paula & Danne på Gårdsbacken