SÅ mycket skoj!

Med risk att låta tjatig, men jösses så fort tiden går när man har roligt…

Trots att vi lever i en förunderlig tid, med en ständig oro kring den pandemi som råder så jobbar vi så säkert vi bara kan göra, för att kunna driva en verksamhet här på Gårdsbackens Hundcenter.

Vi jobbar hela tiden med Covid 19 i tankarna. Vi håller ner antalet deltagare på våra kurser, vi använder alltid plasthandskar när vi hanterar fika och mat, vi städar och spritar, och informerar och håller avstånd och med hjälp av det underbara vårväder som vi har och har haft så vistas vi mestadels utomhus.

FULL AKTIVITET…!!!

Vi är redan en bit in i vårmånaden april och det har hänt massor sedan vårt senaste blogginlägg, jag vet nästan inte var jag ska börja…

🐕 Hundpensionatet och hunddagiset

Som vanligt så håller vi Gårdsbackens Hundpensionat och hunddagis öppet, dygnet runt, och våra hundkunder kommer ALLTID i första hand.

Vi finns här när du för stunden behöver hundpassning, oavsett vilken anledningen är. I nyrenoverade, uppfräschade lokaler så trivs våra gäster alldeles ypperligt och för tillfället så jobbar vi med våra gästers, hundarnas UTERUM…

Vi erbjuder nämligen UTERUM till alla hundar och jobbar för tillfället med att bygga tak på rummen, vilket resulterar i att det inte gör något, om det kommer en regnskur eller om solen gassar… Taken kommer att skydda mot både regn och sol, för att inte tala om att ALLA uterummen blir helt rymningssäkra, så att ingen, läs kanske främst jakthund, tar sig ut…

Gårdsbackens FyraFina virkeskontrollerar…
För tillfället så bygger vi tak på alla UTERUMMEN…

Kursverksamheten

Nu har Gårdsbackens helgkurser dragit igång och det känns fantastiskt skoj att det är sådant intresse för dessa kurser. I princip alla helgkurser är fullbokade fram till i slutet av juni, då vi tar ett uppehåll i vallhundslektioner och kurser till i början på september… Fåren går på semester och vi jobbar hårdare med ett ökat antal pensionathundar, under sommaren!

Beträffande Gårdsbackens kursverksamhet så har vi redan, under april, hållit en helgkurs för NYBÖRJARE, samt ett par PROVA PÅ VALLNINGS kurser. En heldag för Shelties och en för Finska Lapphundar… Vi har haft turen att kunna bjuda kursdeltagarna ett underbart vårväder i samband med våra helgkurser, vilket vi så klart är väldigt tacksamma för.

Nästa helg, 24-25 april så arrangerar vi en GRUNDKURS i fårvallning här på Gårdsbacken och hälsar deltagarna varmt välkomna. Vi kniper våra tummar och tassar att vi får bra väder då också… Helgen därpå så kör vi en ”Aussiedag” under lördagen den 1:a maj och en Prova På vallning för Lång- och korthåriga Collies under söndagen. Det finns ett par platser kvar på Colliedagen den 2:a maj…! Aussiedagen är fullbokad!

PRIVTA LEKTIONER I FÅRVALLNING KAN DU BOKA UNDER VARDAGAR, ÄVEN KVÄLLSTID.

Gårdsbackens FyraFina välkomna till kurs!
Träningshagen är upptinad och bjuder på ett perfekt underlag…

VALP- & VARDAGSLYDNADSKURSER med kontinuerlig uppstart…

Under övrig kursverksamhet, VALP- & VARDAGSLYDNADSKURSER så har vi under april kört en valpkurs, kvällstid och en VARDAGSLYDNADSKURS dagtid… Vi avslutade de kurserna, efter fyra tillfällen i torsdags och vi hoppas och tror att de fått något med sig.

Vi är grymt stolta över kursdeltagarna! De har fått träna hundmöten och inkallning, samt passivitetsträning, för att inte tala om en superbra miljöträning, i bland annat den HUNDerbana som vi ordnar och besöket i lagårn bland Gårdsbackens djur, får, höns och kaniner…

Det viktigaste vi på Gårdsbacken vill förmedla, är att hundarna, vare sig valpar eller äldre hundar, vill lyssna och följa oss, att vara en bra, tydlig och positiv ledare för våra fyrbenta bästa vänner… Samt att de ska få med sig, trevliga upplevelser från oss på Gårdsbacken.

Duktige Douglas med matte Wilma, lär sig balansera…

Valpboom och fågelinfluensa

I början av april så blev vi kontaktade inte bara en gång utan två gånger på samma dag för att vara med i Radio P4, Västernorrland. Så tidigt en morgon kom reporter Jennie Johansson på besök för att först prata höns och fågelinfluensan som pågår och därefter så pratade vi hund och mer specifikt om den VALPBOOM som råder i samband med pandemin. Fler än någonsin skaffar sin efterlängtade drömhund/valp, då de jobbar hemma i betydligt större utsträckning än i normala tider… Och vill man prata HÖNS och HUND, då har man definitivt kommit rätt, när man kommer till Gårdsbacken.

Fint besök av Radio P4, Västernorrland

Varmt välkommen PATRIK

Under april månad så har vi fått ännu en förstärkning i vårt team… Förutom vår medarbetare Camilla så har även Patrik anslutit sig till oss på Gårdsbackens Hundcenter. En lugn, schysst och glad kille… Han kommer, precis som Camilla, att ha en ALLIALLO tjänt, som innebär allt från att gossa med hundar, till att kratta löv och hjälpa till att bygga tak på uterummen… En närmare presentation av Patrik kommer inom kort.

Vårgöra…

Snön försvinner i rasande takt och allt som göms i snö kommer upp i tö, vilket innebär att vi jobbar för fullt med att snygga upp på gården. Vi krattar, dikar, ansar äppelträd, snyggar upp i rabatter och så vidare… Stora RASTHAGEN börjar töa fram och hela den ska krattas och snyggas upp, den torkar upp så mycket bättre då… Ni vet väl om att vi hyr ut den till allmänheten, för hundra spänn i timmen… Tiden måste dock bokas!

Gårdsbackens FyraFina hjälper till med gårdsbestyren…
Äntligen så kan vi börja plantera igen!

🍼🐏 Flasklammet Krister…

Gårdsbackens lammtackor har nu lammat, de sköter om två lamm var. Lite dramatiskt kring lamningen var det dock, då en av tackorna lammade tre lamm på väldigt kort tid och vi hittade ett av de lammen väldigt medtagen, men som vi lyckades få liv i och som spred mycket lycka och glädje under några dagar här på Gårdsbacken innan han fick flytta vidare till ett gäng flasklamm på en större fårgård.

Bagglammet Krister, då det var lite kris där i börjat av hans liv… De fösta dygnen så fick han bo med oss inne i huset, men när vi lät vårt sunda förnuft tala så insåg vi att det inte var hållbart med ett lamm i huset, speciellt inte med redan FYRA inneboende vallhundar…

Vi kommer dock att minnas Krister forever, den glädje han gav oss, han var lika trogen som en hund och följde oss som en svans. Det gäller bara att intala sig själv att det inte är så vidare praktiskt med ett lamm i huset… Lycka till i livet Krister, vi saknar dig massor! 💕

Vi saknar dig massor, Krister ❤

🐇 Tova och Junior

Tova och Junior fann varandra direkt när jag släppte ihop dem, men jag har lite dålig koll på eventuell parning… De trivs i alla fall väldigt bra tillsammans och sitter ofta och gärna, nära varandra. Det känns jättebra att de hittat varandra… Håll tummarna att det blir några småttingar, de borde bli hur söta som helst… Kanske föds det en ny Champis, en ny vallande kanin… Hojta till om du är intresserad utav en eventuell kaninunge!

Det var en liten uppdatering om läget här på Gårdsbacken, således inga sysselsättningsproblem och full aktivitet…

Sköt om er!

Vänliga hälsningar från Paula & Danne på Gårdsbacken