Vår träningsfilosofi

Publicerat den av

-Många års erfarenhet

På Gårdsbacken har vi över tjugo års erfarenhet av fårvallning och vi har med denna erfarenhet utformat ett eget sätt att träna vallhundar som vi gärna delar med oss utav.

Vi menar att genom att stå placerad rätt och använda rösten på rätt sätt så når du honom/henne i alla lägen. Vi bestraffar inte hunden när den gjort fel saker, vi visar den hur den ska göra rätt.

Vi tränar således hund på ett mycket positivt sätt, vi tar till exempel aldrig i hunden fysiskt, om det inte är för att berömma den när den varit duktig.

vk5

Danne och Fame vallar en ryafårbesättning på 40-talet djur.

-Vi ser varje hund som en egen individ…

På Gårdsbacken har vi fantastiska möjligheter att träna vallhundar och vi individanpassar alltid träningen. Vi anpassar den efter DIG och DIN hund.

Detta innebär att vi bygger träningsfållan av järngrindar, träningshagar av flexinät och så vidare så att det passar just dig och din hund på den nivå ni är. Vi jämför aldrig hundar utan ser varje hund som den individ den är…!!!

vk4

Vi ser varje hund som en egen individ…

-Alla vallhundsraser är välkomna…

Vi har med stor erfarenhet av andra vallhundsraser sett att vårt sätt att träna hund även passar andra raser. 

Självklart så jämför vi inte raserna mellan varandra utan ser och förstår att alla olika raser av vallhundar vallar och används på annorlunda sätt.

Vi månar om varje vallhunds medfödda instinkt och välkomnar därför alla vallhundsraser till gården.

vk8

Shetland Sheepdog Jackson vallar får på Gårdsbacken

Emma Pettersson provar på vallning med sin Mudi Skugga…

-God djurhantering

Det allra viktigaste när vi tränar hundar är att se till att vi bedriver god djurhantering. Det är egentligen vad träning av vallhundar handlar om… att träna hundarna att bedriva god djurhantering, att de ska kunna röra sig och föra sig i samband med djur.

Vi tränar hundarna att röra sig på ett avstånd från djuren där dessa inte stressas. All vallhundsträning sker under kontrollerade former, utan risk att skada djuren.

Djur som blir hanterade av vallhundar ska inte vara stressade, de lär sig att flytta sig i riktning från hunden och detta ska ske i ett lugnt och fint tempo.

Gårdsbackens får är väl invallade och därav mycket vana att bli hanterade av hund. Vi följer SKK’s policy för djurhantering vid vallningsträning med hund: LÄS MER HÄR!

vk6

Det är väldigt viktigt att anta en god djurhantering när man vallar djur!

-Allmänlydnad

Vi har genom vår erfarenhet av att jobba med hundens medfödda instinkt utvecklat ett sätt att allmänt kommunicera med hundarna på ett mycket positivt sätt.

Utan godisbelöning och definitivt utan fysisk bestraffning så får vi hundarna att ”lyssna” efter vad vi vill förmedla till dem. Vi ger bland annat lektioner i kontakt- och koppelövningar.

Titta under fliken Vårt kursutbud  för att se vad vi på Gårdsbackens har att erbjuda just dig och din hund/dina hundar.

Välkommen att kontakta oss på Gårdsbacken

Dan ”Danne” Westman & Paula W Lundberg

Tel. 0660-93199 eller 070-6597199
gardsbacken@telia.com

https://www.facebook.com/Gardsbacken/