Vår träningsfilosofi

-Många års erfarenhet av vallhundsträning

Vi på Gårdsbacken har över tjugo års erfarenhet av fårvallning och vi har med denna erfarenhet utformat ett eget sätt att träna vallhundar som vi gärna delar med oss utav.

Vi tränar hund på ett mycket positivt tillvägagångsätt och vi tar aldrig i hunden fysiskt, om det inte är för att berömma den när den varit duktig. Vi menar att genom att stå placerad rätt och använda rösten på rätt sätt så når du honom/henne i alla lägen. Vi bestraffar inte hunden när den gjort fel saker, vi visar den hur den ska göra rätt.

vk5

Danne och Fame vallar en ryafårbesättning på 40-talet djur.

 

-Vi ser hunden som den individ den är

På Gårdsbacken har vi fantastiska möjligheter att träna vallhundar och vi individanpassar alltid träningen. Detta innebär att vi bygger träningsfållan av järngrindar, träningshagar av flexinät och så vidare så att det passar just dig och din hund på den nivå ni är.

Vi jämför aldrig hundar utan ser varje hund som den individ den är…!!!

vk4

Vi ser varje individ som den är.

 

-Vi tränar alla vallhundsraser

Förr sa vi alltid om någon hörde av sig till oss för att testa sin vallhundsras i fårvallning att det var Border Collie vi tränade och som vi kunde, men detta har vi helt slutat att säga. Vi har med stor erfarenhet av andra vallhundsraser sett att vårt sätt att träna hund även passar andra vallhundsraser. Självklart så jämför vi inte raserna mellan varandra utan ser och förstår att alla olika raser av vallhundar vallar och används på annorlunda sätt. Vi månar om varje vallhunds medfödda instinkt och välkomnar därför alla vallhundsraser till gården.

vk8

Shetland Sheepdog Jackson vallar får på Gårdsbacken

 

vk7

Jackson är en mycket duktig liten vallhund.

 

 

-God djurhantering

Det allra viktigaste när vi tränar hundar är att se till att vi bedriver god djurhantering. Det är egentligen vad träning av vallhundar handlar om… att träna hundarna att bedriva god djurhantering, att de ska kunna röra sig och föra sig i samband med djur. Vi tränar hundarna att röra sig på ett avstånd från djuren där dessa inte stressas. All vallhundsträning sker under kontrollerade former, utan risk att skada djuren. Djur som blir hanterade av vallhundar ska inte vara stressade, de lär sig att flytta sig i riktning från hunden och detta ska ske i ett lugnt och fint tempo. Gårdsbackens får är väl invallade och därav mycket vana att bli hanterade av hund. Vi följer SKK’s policy för djurhantering vid vallningsträning med hund: LÄS MER HÄR!

vk6

Det är väldigt viktigt att anta en god djurhantering när man vallar djur!

 

-Allmänlydnad

Vi har genom vår erfarenhet av att jobba med hundens medfödda instinkt utvecklat ett sätt att allmänt kommunicera med hundarna på ett mycket positivt sätt. Utan godisbelöning och definitivt utan fysisk bestraffning så får vi hundarna att ”lyssna” efter vad vi vill förmedla till dem. Vi ger bland annat lektioner i kontakt- och koppelövningar.

Läs mer under: Vårt kursutbud

 

Titta under fliken Vårt kursutbud  för att se vad vi på Gårdsbackens har att erbjuda just dig och din hund/dina hundar.

Välkommen att kontakta oss på Gårdsbacken

Dan ”Danne” Westman & Paula W Lundberg

Tel. 0660-93199 eller 070-6597199
gardsbacken@telia.com

 

https://www.facebook.com/Gardsbacken/

 

5 Replies to “Vår träningsfilosofi”

 1. Evelia Cover

  What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has aided me out loads. I am hoping to give a contribution & assist different users like its helped me. Good job.

  Reply
 2. Sal Piercy

  Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

  Reply
 3. Dion Cheramie

  Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the guide in it or something. I think that you simply can do with a few p.c. to pressure the message home a little bit, but instead of that, that is great blog. An excellent read. I will certainly be back.

  Reply
 4. look at here now

  I just want to say I am just very new to blogging and really loved your blog site. Very likely I’m planning to bookmark your blog . You surely have really good articles and reviews. Thanks a bunch for sharing with us your web-site.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *