Gårdens hundar

Hundarna på Gårdsbacken

På Gårdsbacken har vi fyra Border collies, alla från egen uppfödning.

Det är drygt tjugo år sedan vi köpte vår första Border Collie och aldrig kunde vi ana att det valpköpet skulle förändra våra liv. Att leva tillsammans med vallhundar skulle visa sig bli en livsstil för oss…

Gårdsbackens Box, Lime, MINst & Milla

-Gårdsbackens Auchentoshan, Milla

Född 17:e maj 2009

Trefärgad

REGV1496/2009

Milla är född här på Gårdsbacken, hon är från Gårdsbackens allra första kull, Gimmiekullen, född 2009. Milla flyttade vid åtta veckor ålder till ett par i Umeå och blev husse Gunnars hund och allra bästa vän. Milla med husse var under många år väldigt tajta och hade mycket glädje av varandra.

Sorgligt nog så drabbades husse Gunnar av cancer och lämnade oss och Milla under våren 2019. Milla flyttade därefter tillbaka till oss på Gårdsbacken och blev snabbt en del i Gårdsbackens flock av hundar.

Gårdsbackens Auchentoshan, Milla

Milla är den i kullen som påminner mest om Gimmie, en ytterst social och glad tik och hon har fått chefsrollen här på Gårdsbacken. Hon är äldst av hundarna på gården och med åldern- och erfarenhetens rätt så får hon ta huvudrollen.

Milla följer gärna med oss till Hundcentret på morgonen och hon har full koll på allt som händer, hon är alltid välkomnade när det kommer kunder och hon är lugn och cool mot alla våra hundkunder.

Varje år den 17:e maj så lägger vi ut en tävling om ”ÅRETS COMPANION DOG” till Gunnars minne. Då har varje varje husse och matte möjlighet att vinna 2000 kronor att göra någonting roligt för tillsammans med sin hund, sin Companion Dog. Så håll koll på Gårdsbackens facebooksida, den 17:e maj.

-Tack chefen, för att du styr upp läget här på Gårdsbacken och för att du delar med dig av din positiva energi!

-Gårdsbackens Laphroaig, Lime

Född 1:a april 2013

Godkänd vallhund

Brun/vit

V1216/2013

Fames första kull bestod av sju små chokladbitar, däribland Lime. Hon föddes först av valparna, i vår vardagsrumssoffa och hon vann våra hjärtan i samma sekund som hon föddes. Hade vi fått beställa hur vår tikvalp efter Fame skulle vara så var det exakt som hon.

Lime är vår lilla glädjespridare, hon passar oss på Gårdsbaken perfekt. Hon har de egenskaper vi tycker om i en vallhund. Lugn, samarbetsvillig, lyhörd och med driv och självförtroende att flytta fåren på ett schysst sätt.

Hon är minst lika rolig att träna som Fame och hon och Danne lyckades, med strålande resultat, klara vallhundsprovet när Lime endast var ett och ett halvt är gammal.

Se Limes resultat HÄR!

lime1

Gårdsbackens Laphroaig, raraste lilla Lime.

Lime är en mycket social och trevlig hund och vi är djupt imponerade av hennes sätt att läsa av andra hundar och på det sätt hon bemöter dem. Hon går gärna in mellan två hundar där det är lite spänt, hon lugnar nervösa hundar och hon bemöter hundrädda hundar försiktigt och med respekt.

Hon är en fantastisk tillgång för oss på Gårdsbacken då vi ofta har andra hundar på gården. I övrigt är hon lugn och trygg i alla olika miljöer, hon har en mycket stabil mentalitet, däribland är hon helt skottfast.

-Limpan, tack för att du förgyller vårt liv och tack för alla skratt du skänker oss…

-Gårdsbackens Box, Box

Född den 12:e mars 2016

Godkänd vallhund

Brun/vit

REGV1329/2016

Box är vår första hanhund, det blev nämligen bara hanhundsvalpar i Fames andra kull, sex stycken, och det var Box som naglade sig fast i våra hjärtan och gjorde att vi smälte som smör i solsken bara av att titta på honom. Han blev kvar på gården och vi tycker så mycket om honom…!!!

Gårdsbackens Box, Box

Box har allt man drömmer om i en hund. Han är galet stilig, snäll och samarbetsvillig. Han älskar allt och alla och är trygg i alla miljöer. Han betyder väldigt mycket för oss, både som sällskapshund, kollega, vallhund samt kurshund. Han vill alltid vara oss till lags och förstår han bara vad vi förväntar oss av honom så utför han det.

Inför vintervilan i vallningssäsongen 2019 så ligger han rankad som 6:e bästa hund i Sverige i högsta klassen, det är mycket bra presterat!

-Gårdsbackens Box är en hane som gärna får föra Gårdsbackens linjer vidare!

Se Box resultat HÄR!

-Gårdsbackens Dalmore Dominium, Min

Född den 23:e december 2018

Godkänd vallhund

Svart/vit

REGV1061/2018

Gårdsbackens Min är fjärde generation Border Collies här på Gårdsbacken och vår fjärde valpkull. Gårdsbackens Laphroaig ”Lime” parades med Framnäs Trym och fick fem valpar. Fyra svart, vita och en trefärgad brun.

Av de fem valparna så blev Min kvar hos oss på Gårdsbacken. Min är en skön personlighet och klarar sig i de flesta fall alldeles ypperligt själv och har inte riktigt den del av samarbetsvilja som vi vill ha på våra hundar. Hon är dock väldigt lydig och kommer alltid på inkallning.

Gårdsbackens Dalmore Dominum, Min

Min är en värdefull kollega för oss på Gårdsbackens Hundcenter och vi utnyttjar henne ofta i lek med pensionat- och dagishundar och hon ställer givetvis gärna upp. Hon är väldigt duktig på att anpassa sig till olika individer och är alltid väldigt positiv till andra hundar.

Min klarade Vallhundsprover 2019 och kan således titulera sig Godkänd vallhund. Inför säsongsvila ligger Min på en fin 12:e rankingplast till unghunds SM 2020.

-Fina MINstingen, du är hyfsat charmig och vi gillar dig helskarpt!

Se Mins resultat HÄR!

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om vår uppfödning…

Tel. 0660-93199 eller 070-6597199
gardsbacken@telia.com

https://www.facebook.com/Gardsbacken/

Vänliga hälsningar från Dan ”Danne” Westman & Paula W Lundberg