Vi på Gårdsbacken

Publicerat den av

Paula & Danne på Gårdsbacken

Det är jag, Paula W Lundberg och min andre hälft, Dan ”Danne” Westman som tillsammans med alla våra djur, bor här på Gårdsbacken.

Gårdsbacken är Dannes farfars, Petter Westmans gård och har funnits i släkten i över hundra år. Det känns stort, att just vi, får driva gården vidare och vi är stolta över det och vår verksamhet, Gårdsbackens Hundcenter.

Djur och natur har alltid legat oss väldigt varmt om hjärtat och att bo på landet, på en gård full med djur faller sig helt naturligt för oss, det är så vi vill leva. Djuren livar upp gården och vårt stora intresse för djur och främst hundar gör att vi ofta träffar på nya bekantskaper, vilket vi tycker är mycket trevligt.

Gårdsbacken ligger i en underbar natur som har mycket att erbjuda, både oss, våra djur samt våra gäster. Vi har skogen inpå knuten, med många fina stigar och skogsvägar, vi har nära till sjön, där vi har en välbesökt grillplats och en perfekt badplats för hundarna. Vi har stora öppna fält som strövområden för oss och hundarna,  beten till våra djur och träningsfält för hundarna.

I vår lilla by, Västergundsjö, har vi fina små vägar som lämpar sig ypperligt för cykelturer för hundarna sommartid och när vägarna istället är täckta av snö, så sparkar vi gärna med dem…

-Gårdsbackens Hundcenter

Gårdsbackens Hundcenter, som förutom hundpensionat och hunddagis erbjuder valp- vardagslydnads och vallhundskurser.

Paula W Lundberg

Paula W Lundberg är utbildad hundinstruktör och erbjuder, året om, både valp- och vardagslydnadskurser.

Läs mer: Övriga Kurser

Danne Westman

Dan, Danne, Westman, är utbildad och har stor erfarenhet av att träna vallhundar. Danne erbjuder, vallhundskurser,  privata lektioner och mycket mer…

Läs mer: KURSUTBUD, Vallning

Varmt välkommen att kontakta oss

Tel. 070-6597199 eller 0730-396099
gardsbacken@telia.com
massadogs

Vi på Gårdsbacken har mycket att erbjuda dig som hundägare.

-Gårdens djur 

Gårdsbacken är en liten gård, belägen ett par mil, efter väg 352, från Örnsköldsvik. Boningshuset är en korsbyggnad  i timmer, byggd av fantastiskt händiga män år 1875. Gården låg öde i nästan fyrtio år innan vi gav oss på en helrenovering och vi har nu fått allt precis som vi vill ha det.

När jag får frågan om hur vi trivs på Gårdsbacken så brukar jag svara att vi har hittat hem.

På gården finns också en stor lagård som rymmer diverse djur, som får, höns och tuppar, kanin och vaktlar.

Läs mer under Djuren på Gårdsbacken

vpg1

Fame möter ett litet lamm nos mot nos.

-Djuren och naturen i våra hjärtan

Det har blivit en livsstil för oss att leva bland våra djur, mitt i den fantastiska natur som omger Gårdsbacken. Vi äger mark ner till sjön och där vid strandkanten har vi ett av våra smultronställen, Oxnäset. Det kallades för Oxnäset, på grund av att den som höll oxen i byn, sen länge tillbaka, fick slå och ta reda på det som växte där på näset. Idag är där en grillplats och där ligger båten.. För oss är det en perfekt liten utflykt, att ta fikakorgen under armen och promenera ner till Oxnäset, där trivs vi alldeles utmärkt!

Vi har skogen inpå knuten och skogen erbjuder tonvis av underbara promenadstigar som i sin tur bjuder på allsköns naturupplevelser… Vi vill så gärna dela med oss av allt det vackra…

Läs mer under Naturen kring Gårdsbacken

vpg2

Lime, Fame och Gimmie njuter lika mycket som oss, nere på Oxnäset

-Vårt största intresse

Vårt största intresse, förutom gården och alla djuren,  är våra Border Collies och fårvallning. Vi har närmare 25 års erfarenhet av denna sköna konst och idag är vallning en vanlig återkommande sysselsättning på gården.

Vi har under årens lopp utvecklat tillvägagångssättet att träna hund och känner idag en stolthet över att kunna träna vallhundar på ett mycket positivt sätt.

Läs mer under Vår träningsfilosofi

Gårdsbackens Box vallar fårflocken tidigt en höstmorgon, med kanadagässen i bakgrunden

-Öppna för förslag

Gårdsbackens Hundcenter erbjuder förutom privatlektioner i fårvallning, diverse olika helgkurser samt att vi är öppna för förslag på upplägg för träning.

Vi arrangerar även uppfödarträffar, prova på vallning, vallanlagstester och så vidare. Vi har stor erfarenhet av diverse olika vallhundsraser.

Vi tar även emot hundar på träning, allt från basic grundträning till en tränad hund inför vallhundsprovet.

Träningsmöjligheterna på gården är perfekta och vi välkomnar alla vallhundsraser, att prova på vallning.

Danne är utbildad instruktör genom Svenska vallhundsklubben.

Vi följer SKK’s policy om god djurhantering.

Läs mer under Gårdsbackens Kursutbud

Gårdsbackens Hundcenter välkomnar alla vallhundsraser

-Gårdsbackens egna hundar

På Gårdsbacken finns för tillfället fem Border Collies, tre av dem är från egen uppfödning, sen har vi norskan Penny, från Nesbakkens kennel och slutligen ”parningsvalpen” Nian, efter vår egen Box och Ullbodens Lucilla.

Äldst är ”Lime” född 2013, Gårdsbackens Laphroaig, därefter så har vi ”Box” född 2016, Gårdsbackens Box och efter honom, ”MIN”stingen född 2017, Gårdsbackens Dalmore Dominium, Nesbakkens Penny, född 2020 och yngsta pluttan Nian, född 2022.

Läs mer om hundarna under Gårdens Hundar

vpg3

Den här bilden är tagen hos Julie Hill i Skottland där Danne och Fame tillsammans med världens två bästa vallhundar Ban och Mac föser fåren framför sig för att samla dem i en hanteringsfålla för avmaskning.

Gårdsbackens Hundpensionat/hunddagis

Vi driver hundpensionat och hunddagis på Gårdsbacken

Vi erbjuder hundarna en lugn, skön och säker vistelse hos oss på Gårdsbacken medan husse och matte är på resa eller av annan anledning inte har möjlighet att ta hand om sin hund, för stunden.

Vi välkomnar även dagishundar och ger god omvårdnad, aktivering och sällskap, dagtid, när husse/matte är på jobbet.

I vår lantliga natur och i våra trygga händer så gör vi allt för att din hund ska trivas hos oss på Gårdsbacken och vi tackar allra ödmjukast att vi får förtroendet att ta hand om just Din hund.

Läs mer under Hundpensionat/Hunddagis

Gårdsbackens hundcenter i fantastiskt vacker miljö

vpg17

Gårdsbackens Hundcenter ligger mitt i en naturskön vacker miljö.

-Gårdsbackens Blogg

På Gårdsbackens blogg kan du främst följa våra djur här på gården. Vi berättar bland annat om när kycklingar kläcks, när våra hundar har tävlat i fårvallning, när fåren släpps på fräscht vårbete och så vidare och så vidare.

Vi berättar om dvärgkaninen Champis Junior och hans bravader bland höns, kycklingar, vaktlar och får.

Det händer alltid saker på en gård, bland djur och natur och vi delar gärna med oss av dessa händelser till Dig, när andan faller på och tiden räcker till…

Följ oss gärna på Gårdsbackens Blogg

vpg18

På Gårdsbackens blogg kan du bland mycket annat läsa om hundarna, vallning, Hundcentret, Hedemorahönsen, Champis JR, fåren, naturen och mycket mycket mer.

-Samarbetspartners

Royal Canin

Under 2014 blev vi ambassadörer för hund- & kattfoderföretaget Royal Canin. Vi har under alla år som hundägare givit våra hundar just Royal Canin och eftersom vi aldrig haft några foderrelaterade problem med våra hundar så känns det rätt och riktigt att representera Royal Canin när det kommer till valet av hundfoder.

Vi är stolta ambassadörer för Royal Canin och ni kommer att kunna hitta oss i Royal Canins monter på mässor framöver. Känn Er varmt välkomna att titta in, säga hej och prata hundfoder.

Titta gärna in på Royal Canin

vpg4

Vi är stolta Royal Caninambassadörer!

Gårdsbackens Box har ätit Royal Canins foder ända sedan lillvalp…

Granngården

Vi samarbetar även med Granngården, jag har äran att få gästblogga på Granngårdens fina blogg; Grannlivsbloggen, med jämna mellanrum. Titta gärna in där och hitta flera av Gårdsbackens inlägg. Granngårdens ledord är jordnära, det är bland det vackraste ord jag vet…

Titta gärna in på Grannlivsbloggen

vpg6

Gårdsbacken gästbloggar på Grannlivsbloggen med jämna mellanrum.

Friska Fläktar

Ventilation och värmepumpsföretaget Friska Fläktar i Norrtälje har levererat och installerat luftvärmepump och ett väl anpassat ventilationssystem i Gårdsbackens Hundcenter. Vi kan varmt rekommendera företaget till dig som är intresserad av att installera ett nytt luftvärmepumpsystem i din villa

Titta gärna in på Friska Fläktar

vpg7

Friska Fläktar har många års erfarenhet av luftvärmepumpar och de är alltid måna om att du som kund ska vara nöjd.

-Söker Seriösa Samarbetspartners

Vi på Gårdsbacken är alltid intresserade av samarbetspartners och vi letar seriösa företag att samarbeta med.

Om Ni skulle vara intresserade av ett samarbete med oss så tveka inte att höra av Er… Vi har mycket att ge…!!!

Läs mer under Samarbetspartners

-Varmt välkommen att kontakta oss

Tel. nr. 070-6597199 eller 0730-396099
gardsbacken@telia.com

https://www.facebook.com/Gardsbacken/

Läs mer under Kontakta oss