Vi på Gårdsbacken

Paula & Danne på Gårdsbacken

Det är jag, Paula W Lundberg och min andre hälft, Dan ”Danne” Westman som tillsammans med alla våra djur, bor här på Gårdsbacken. Gårdsbacken är Dannes farfars, Petter Westmans gård och den har funnits i släkten i snart hundra år. Gissa om vi kommer att ha kalas om några år för att fira Gårdsbackens hundraårsdag i familjen Westmans ägo…

vpg16

 

vpg15

Djur och natur har alltid legat oss väldigt varmt om hjärtat och att bo på landet, på en gård full med djur faller sig helt naturligt för oss, det är så vi vill leva. Djuren livar upp gården och vårt stora intresse för djur och främst hundar gör att vi ofta träffar på nya bekantskaper, vilket vi tycker är mycket trevligt.

Gårdsbacken ligger i en underbar natur som har så mycket att erbjuda både oss och våra djur. Vi har skogen runtomkring med många fina stigar och skogsvägar, vi har nära till sjön, där vi har en välbesökt grillplats och vi har stora öppna fält som strövområden för oss och hundarna,  beten till våra djur och träningsfält för vallning.

-Gårdsbackens Hundcenter

Vi driver Gårdsbackens Hundcenter, ett hundcenter som förutom hundpensionat/hunddagis erbjuder kurser och tärningsmöjligheter för hundägare som vill vara aktiva med sina hundar. Vi brinner för hundars medfödda instinkt och bjuder in duktiga instruktörer i diverse hundaktiviteter där vi står för arrangemanget. Det kan vara allt från vallhundskurser, kurser för älg- björn- och fågeljakthundar och så vidare. Vi bjuder även in till föreläsningar i ämnen som etologi, foderlära, personlig utveckling i samband med hund, ja egentligen allt som du som husse eller matte är intresserad utav. Vi är öppna för förslag och idéer från dig som hundägare, vad vill du lyssna till och lära dig mer om…???

Har du förslag och idéer på vad vi på Gårdsbackens Hundcenter kan bjuda in till för kurs eller föreläsning, kontakta oss, så står vi för arrangemanget.

Läs mer under Gårdsbackens Hundcenter

Varmt välkommen att kontakta oss

Tel. 0660-93199 eller 070-6597199
gardsbacken@telia.com

 

massadogs

Vi på Gårdsbacken erbjuder de hundkurser du som husse och matte efterfrågar.

 

-Gårdens djur 

Gårdsbacken är en liten gård, belägen ett par mil inåt landet, från Örnsköldsvik. Huset är en korsbyggnad  i timmer, byggd av fantastiskt händiga män år 1875. Gården låg öde i nästan fyrtio år innan vi gav oss på en helrenovering och vi har nu fått allt precis som vi vill ha det. När jag får frågan om hur vi trivs på Gårdsbacken så brukar jag svara; ”Vi har hittat hem”. På gården finns också en stor lagård som rymmer diverse djur, såsom får, höns och tuppar, kanin och vaktlar.

Läs mer under Djuren på Gårdsbacken

vpg1

Fame möter ett litet lamm nos mot nos.

-Djuren och naturen i våra hjärtan

Det har blivit en livsstil för oss att leva bland våra djur, mitt i den fantastiska natur som omger Gårdsbacken. Vi äger mark ner till sjön och där vid strandkanten har vi ett av våra smultronställen, Oxnäset. Det kallades för Oxnäset, på grund av att den som höll oxen i byn, sen länge tillbaka, fick slå och ta reda på det som växte där på näset. Idag är där en grillplats och där ligger båten och väntar på att att bli sjösatt efter vintern. För oss är det en perfekt liten utflykt, att ta fikakorgen under armen och promenera ner till Oxnäset, där trivs vi utmärkt! Vi har skogen inpå knuten och skogen erbjuder tonvis av underbara promenadstigar som i sin tur bjuder på allsköns naturupplevelser… <3 Vi vill så gärna dela med oss av allt det vackra…

Läs mer under Naturen kring Gårdsbacken

vpg2

Lime, Fame och Gimmie njuter lika mycket som oss, nere på Oxnäset

-Våra största intressen

Vårt största intresse förutom gården och alla djuren,  är våra Border Collies och fårvallning. Vi har mer än tjugo års erfarenhet av denna sköna konst och idag är vallning en vanlig återkommande sysselsättning på gården. Genom vårt stora intresse och våra fantastiska träningsmöjligheter så välkomnar vi alla vallhundsraser till gården för att prova på vallning. Märk väl, att allt sköts väldigt kontrollerat och att bedriva en god djurhantering är det allra viktigaste i samband med vallning.

Läs mer under Vår träningsfilosofi

Man kan boka in privatlektioner och vi har träningsgrupper som tränar kontinuerligt på gården.

Läs mer under Gårdsbackens Kursutbud

På Gårdsbacken finns tre generationer Border Collies… ”mormor” Gimmie och hennes valp, Fame och i sin tur Fames valpar från två olika kullar, Lime och Box.

Läs mer om hundarna under Gårdens Hundar

 

vpg3

Den här bilden är tagen hos Julie Hill i Skottland där Danne och Fame tillsammans med världens två bästa vallhundar Ban och Mac föser fåren framför sig för att samla dem i en hanteringsfålla för avmaskning.

 

Gårdsbackens Hundpensionat/hunddagis

Vi bedriver ett hundpensionat/hunddagis på gården. Vi erbjuder hundar en lugn och skön vistelse hos oss medan hussar och mattar är på resa eller av andra orsaker inte har möjlighet att ta hand om sin hund under vissa perioder. Vi ger även dagishundar god omvårdnad och sällskap, dagtid, när husse/matte är på jobbet. I vår lantliga natur och i våra trygga händer så gör vi allt för att din hund ska trivas hos oss på Gårdsbacken.  Vi tackar allra ödmjukast att vi får förtroendet att ta hand om just Din hund/dina hundar.

Läs mer under Hundpensionat/Hunddagis

vpg17

Gårdsbackens Hundcenter ligger mitt i en naturskön vacker miljö.

-Gårdsbackens Blogg

På Gårdsbackens blogg kan du främst följa våra djur här på gården. Vi berättar bland annat om när kycklingar kläcks, när våra hundar har tävlat i fårvallning, när fåren släpps på fräscht vårbete och så vidare och så vidare. Vi berättar också om dvärgkaninen Champis Junior och hans bravader bland höns, kycklingar och får. Han är inte att leka med och har övertagit sin världsberömde far Champis roll som Kungen på Gårdsbacken, fast vi kallar honom lillprinsen än så länge…  Det händer alltid saker på en gård, bland djur och natur och vi delar gärna med oss av dessa händelser till Dig, med täta uppdateringar…

Följ oss gärna på Gårdsbackens Blogg

vpg18

På Gårdsbackens blogg kan du bland mycket annat läsa om hundarna, vallning, Hundcentret, Hedemorahönsen, Champis JR, fåren, naturen och mycket mycket mer.

-Samarbetspartners

Royal Canin

Under 2014 blev vi ambassadörer för hund- & kattfoderföretaget Royal Canin. Vi har under alla år som hundägare givit våra hundar just Royal Canin och eftersom vi aldrig haft några foderrelaterade problem med våra hundar så känns det rätt och riktigt att representera Royal Canin när det kommer till valet av hundfoder. Vi är med andra ord stolta ambassadörer för Royal Canin. Ni kommer att kunna hitta oss i Royal Canins monter på mässor framöver, känn Er varmt välkomna att titta in och prata hundfoder.

Titta gärna in på Royal Canin

vpg4

Vi är stolta Royal Caninambassadörer!

vpg5

Endast det bästa är gott nog.

Granngården

Vi samarbetar även med Granngården, jag har äran att få gästblogga på Granngårdens fina blogg; Grannlivsbloggen, med jämna mellanrum. Titta gärna in där och hitta flera av Gårdsbackens inlägg. Granngården ledord är jordnära, det är bland det vackraste ord jag vet…

Titta gärna in på Grannlivsbloggen

vpg6

Gårdsbacken gästbloggar på Grannlivsbloggen med jämna mellanrum.

 

Friska Fläktar

Ventilation och värmepumpsföretaget Friska Fläktar i Norrtälje har levererat och installerat luftvärmepump och ett väl anpassat ventilationssystem i Gårdsbackens Hundcenter. Vi kan varmt rekommendera företaget till dig som är intresserad av att installera ett nytt luftvärmepumpsystem i din villa

Titta gärna in på Friska Fläktar

vpg7

Friska Fläktar har många års erfarenhet av luftvärmepumpar och de är alltid måna om att du som kund ska vara nöjd.

Medborgarskolan

Vi har ett samarbete med Medborgarskolan. Vi arrangerar kurser i att ”Skaffa Höns” ”Skaffa Får” och att ”Skaffa Valp” här på Gårdsbacken. Vi delar med oss av tjugo års erfarenhet att leva med får, höns och hundar på gården.

Du är varmt välkommen att anmäla dig till någon av våra populära kurser

Titta gärna in på Medborgarskolan

m1

Vi på Gårdsbacken arrangerar populära kurser genom Medborgarskolan

 

-Seriösa samarbetspartners

Vi på Gårdsbacken är alltid intresserade av samarbetspartners och vi letar seriösa företag som vi kan samarbeta med. Om Ni skulle vara intresserade av ett samarbete med oss så tveka inte att höra av Er… Vi har mycket att ge…!!!

Läs mer under Samarbetspartners

-Varmt välkommen att kontakta oss

Tel. 0660-93199 eller 070-6597199
gardsbacken@telia.com

 

https://www.facebook.com/Gardsbacken/

Läs mer under Kontakta oss