En dag på hundpensionat

Publicerat den av

När vi startade Gårdsbackens Hundcenter för några år sedan så hade vi redan då en klar och tydlig tanke på hur vi ville att hundpensionatet och hunddagiset skulle drivas… Vi tog fram tre viktiga ledord och varje dag så leder dessa ord oss i vårt arbete med hundarna…

Ledorden är; SÄKERHET, RENLIGHET samt HUNDARNAS TRIVSEL, och vi jobbar utifrån dem, varje dag.

SÄKERHET

Säkerhet betyder bl.a. att vi alltid ser till att hundarna har säkra halsband och koppel på sig på promenaderna, vi vill absolut inte riskera att en hund kommer lös, speciellt inte en jakthund. Dessutom så går vi, så gott som alltid, med en hund i taget, om de inte är från samma familj, vill säga.

Vi vill att hundarnas rastnings promenader ska vara LUGNA och SKÖNA, att de ska få stanna och nosa en stund om de vill och viktigaste av allt, att de får rasta sig ordentligt, i lugn och ro.

Gårdsbackens Hundcenter har aldrig tappat en hund eller haft ETT ENDA hundslagsmål.

Hejhej… Vi sparkar ofta och gärna med hundarna…

Vi tar absolut inga risker och släpper INTE ihop hundar, utan att vara helt säkra på att de fungerar bra tillsammans, dessutom så vill vi ha husse och mattes medgivande att det är okej att deras hund leker med en annan hund.

Pensionat- och dagishundarna har egna rum i hundcentret och varje rum är på ca fem kvadrat. Hundrummen är säkert byggda, vilket gör att inga hundar kan konfronteras och stressa varandra genom nät eller galler. Väggarna mellan rummen är således täckta och dörrarna, med öppen front, ”låses” alltid noggrant från utsidan så att inga hundar kan komma lösa, utan att det är tänkt så.

Hundrummen är tomma på föremål, så när som på en ”tuggsäker” hundsäng. Detta för att hunden inte ska kunna tugga i sig eller fastna i något. Hundens ägare tar själv med sig det som han/hon tycker ska finnas på rummet för att göra det trivsamt och har därmed godkänt det.

En hundsäng finns i varje hundrum…

Hundarnas foder, samt eventuella mediciner förvaras ALLTID bakom stängda/låsta dörrar.

Gårdsbackens Hundcenter är ALLTID LÅST när inte vi är där tillsammans med hundarna. Ingen utomstående kan komma in i Hundcentret utan att någon av oss i Gårdsbackens personal är med.

Med TRE DIGITALA KAMEROR, strategiskt uppsatta i Gårdsbackens Hundcenter, så kan vi alltid ha god uppsikt över hundarna.

Gårdsbacken har givetvis en ANSVARSFÖRSÄKRING, vilken träder in om något händer kring hundarna, när de är under vårt ansvar.

Gårdsbackens Hundcenter

RENLIGHET

Gårdsbackens Hundcenters andra ledord är, renlighet och med det menas, precis som det låter, att vi alltid håller rent och fräscht hos hundarna, i Hundcentret, i rasthagar samt utomhus, kring Gårdsbacken.

VARJE hundrum städas ytterst noggrant mellan varje ny hundkund. Eftersom väggarna är täckta med väggplåt så kan vi enkelt spola rent rummen med hett vatten och skura ordentligt, både golv och väggar. Vi avslutar alltid städningen med att hälla kokhett vatten runt golvkanterna samt i hörnen på rummen. Vi använder alltid rena handdukar och golvmoppar till varje ny städning.

Gårdsbackens egna hundar vid Gårdsbackenskylten…

Vi blandar ALDRIG vatten- och matskålar mellan hundar. Matskålar diskas mellan varje matning i en het diskmaskin och vattenskålarna hålls givetvis också rena. Hundarna har ALLTID rent och fräscht vatten på rummen.

De gånger Gårdsbackens Hundcenter står för filtar eller plädar till hundarna, så tvättas de alltid mellan hundarna. Vi tvättar självklart även hundarnas egna filtar och plädar om de blir smutsiga under vistelsen hos oss på Gårdsbackens Hundcenter.

Välkommen till Gårdsbackens Hundcenter

Gårdsbackens Hundcenter har ett ytterst EFFEKTIVT VENTILATIONS SYSTEM installerat, vilket gör att luften i Hundcentret är ren, torr och fräsch.

I receptionen/kurslokalen kommer ny luft in och VARJE HUNDRUM har en egen frånluftsventil. Ventilationen prioriterades högt när vi planerade bygget av Hundcentret och vi är mycket nöjda med resultatet.

Vi bjuder gärna dogsen på godsaker…

Korridorerna i hundcentret är breda, så vi kan lätt undvika att hundarna möts nos mot nos och på så vis riskeras att smittas av noskvalster och dyligt och på gården finns även ett mindre hundhus, OM vi skulle misstänka smittsamma ”sjukdomar” som till exempel rävskabb eller kennelhosta, då kan vi fort och lätt isolera de hundar som vi misstänker bära på någon smitta. Det är dock YTTERST OVANLIGT att vi har några misstänkta ”fall” av sjukdomar.

Vi plockar alltid upp hundarnas bajs, på gården, efter Gårdsbackens lilla väg, samt byvägen. Rasthagarna städar vi med jämna mellanrum.

HUNDARNAS TRIVSEL

Det är hundarna som är våra kunder, våra gäster och vårt jobb här på Gårdsbacken är att se till att de har det så bra de någonsin kan under deras vistelse här på Gårdsbacken.

Vi jobbar mycket med rutiner, till stor del på grund av att vi tror att hundarna mår bra och blir trygga av det.

Vi börjar våra dagar tidigt på Gårdsbackens Hundcenter

Våra dagar börjar ofta väldigt tidigt och när vi hälsat alla hundkunder god morgon och sett till så att alla mår bra, så är vår första prioritet att alla ska få komma ut och rasta sig ordentlig. De får en trivsam morgonpromenad i Gårdsbackens fantastiska miljö och själva tröttnar vi ALDRIG på den underbart vackra natur som omger Gårdsbacken och vi är säker på att hundarna uppskattar den också…

När alla är rastade så serveras frukost. Varje hund har med sig det foder/ den mat, de äter i vanliga fall, hemmavid. Vi har ytterst sällan några ”problem” med att hundar inte vill äta, de sporras, med all säkerhet, av att se, höra och dofta, de andra hundarna när de äter. Vi ser till så att alla har rent och fräscht vatten och att det är rent på rummen i övrigt.

Vi tröttnar aldrig på Gårdsbackens underbara natur…

Ofta tar morgonbestyren i Hundcentret drygt fyra timmar och när vi är klara med hundarna och sätter igång disk- och tvättmaskin är de trötta och nöjda och drar sig gärna tillbaka för att vila.

Vi släcker ner i Hundcentret och låser dörren, nu ska de få välbehövlig vila en stund. Vi jobbar mycket med att hålla en låg energi i Hundcentret, vi vill att det ska vara en så lugn och skön miljö som möjligt för våra gäster.

En vallhund aktiverar man på ett bra sätt genom att valla får…

Mitt på dagen så aktiverar vi hundarna, vi ser till vilka raser de är och vad de kan tänkas tycka är skoj att göra, vad som kan aktivera dem på ett bra sätt. Vintertid så sparkar vi gärna med hundarna, de gillar dom flesta.

Vi släpper ofta hundar i stora rasthagen som vi håller öppen året om. Där kan de sträcka ut energifyllda ben och busa runt och Gårdsbackens egna hundar står gärna till tjänst och busar med gästerna. Vi har framför allt hanhunden Box som passar fint ihop med tikarna och så har vi unga tiken Min som verkligen gillar att busa runt med hanhundsgästerna.

Gårdsbackens egna hundar, Box, Lime och MINst, våra kollegor…

Vi går även promenader i skogen, ner till sjön, efter byvägen och så vidare. Gårdsbacken ligger i en lantlig, underbart vacker miljö där hundarna trivs.

Efter den dagliga aktiveringen så blir hundarna trötta och får återigen välbehövlig vila och så mot seneftermiddagen/kvällen serveras ”middagen”. Därefter tas hundarna ut en tredje gång för att rastas ordentligt innan natten. Då ser ”proceduren” lite ut som den gjorde på morgonen, med matning, städning och dyligt. Små, gamla och unga hundar som kan tänkas ha lite mindre ”håll” tas ut en extra gång.

Nätterna är alltid tysta och lugna i Hundcentret, då sover båda våra gäster och vi själva gott!

Det är viktigt för oss att våra gäster trivs och vi behandlar dem alltid med största respekt och vi ser det som ett stort FÖRTROENDE att få ta hand om husse och mattes älskade fyrbenta bästa vänner,

Varmt välkommen till Gårdsbacken