I hjärtat bevarade…

Publicerat den av

Öbetets Pearl, Gimmie

Född 1:a maj 2004

Lämnade oss; 22:a feb 2017

Trefärgad

V1523/2004

Gimmie kom till oss en sommardag 2004 och aldrig kunde vi ana vilken självständig tös vi hade skaffat oss… Från dag ett så gjorde hon klart för oss att hon minsann kunde bestämma det mesta helt själv och det fortsatte hon med under hela hennes liv.

Den viktiga samarbetsviljan som vi vill ha, hos en vallhund, hade Gimmie inte så stor portion utav, men istället hade hon ett STORT hjärta och älskade allt och alla och det lustiga var att när vi valde valp så var det allra viktigaste i våra ögon att få en socialt trevlig hund. Det fick vi verkligen… 🙂

Beskrivning av Gimmie i vallningen… HÄR!

När vi bestämt oss för att para Gimmie så sökte vi en hanhund till henne som kunde tillföra lite mer samarbetsvilja utan att vara alltför olik Gimmie i övrigt. När vi hittade Mic så sa vår magkänsla att han skulle kunna tillföra valparna det vi var ute efter, nämligen samarbetsviljan och det var precis vad vi fick i valparna. Vår avelstanke hade lyckats.

gimmie1
Öbetets Pearl ”Gimmie”

Vi fick nästan 13 år tillsammans med Gimmie. Visst gav hon oss några gråa hårstrån men dosen kärlek och glädje vi fick från henne vägde betydligt tyngre.

Gimmie var en kärnfrisk tik under hela hennes livstid, så när som en bortopererad, trasig hörntand.

R.I.P. Gimmiegumman, dina busiga upptåg saknas oss på Gårdsbacken

Gårdsbackens Dalwhinnie, Fame

Född 17:e maj 2009

Lämnade oss; 5:e mars 2017

Brun/vit

 V1500/2009

I Gimmiekullen på sex valpar fanns Fame. Hon blev vår vid första anblicken och var en tik som gjorde allt för oss. Fame ville vara oss till lags och det var en fröjd att arbeta tillsammans med henne och förstod hon bara vad vi ville att hon skulle göra så gjorde hon det.

Fame var en ”enpåmiljonenhund” och hade allt vi önskade oss i en hund. Hon var en mycket lugn och trygg tik och hade inga rädslor, hon var dessutom helt skottfast.

Beskrivning av Fame i vallningen… HÄR!

fame1
Gårdsbackens Dalwhinnie, finaste, finaste Fame.

Fame var en otroligt lättsam tik och jag finner egentligen inte superlativ nog för att rättvist beskriva henne. Hennes ögon var som sjöar av klokhet och många gånger var det bara orden som saknades när vi pratade med varandra.

Fame var dessutom en fantastiskt duktig vallhund och Danne och hon matchade varandra bra. De blev tvåa i Norrlandsmästerskapen 2014, med tävlande ekipage från Dalarna i söder till Haparanda i norr, dessutom vann de en av Sveriges största vallhundstävlingar med 60 starter, 2014.

Vi är otroligt glada och lyckliga över att vi har Lime och Box efter Fame, kvar här på Gårdsbacken, hon lever vidare i dem.

R.I.P. Älskade, finaste Fame, ingen annan är som du, miss you forever 💚

-Gårdsbackens Auchentoshan, Milla

Född 17:e maj 2009

Lämnade oss; 3:e augusti 2020

Trefärgad

REGV1496/2009

Milla föddes här på Gårdsbacken 2009, från Gårdsbackens allra första kull, Gimmiekullen. Milla flyttade vid åtta veckor ålder till ett par i Umeå och blev husse Gunnars hund och allra bästa vän. Milla med husse var under många år väldigt tajta och hade mycket glädje av varandra.

Sorgligt nog så drabbades husse Gunnar av cancer och lämnade oss och Milla under våren 2019. Milla flyttade därefter tillbaka till oss på Gårdsbacken och blev snabbt en del i Gårdsbackens flock av hundar.

Gårdsbackens Auchentoshan, Milla

Milla var den i kullen som påminde mest om Gimmie, en ytterst social och glad tik och hon fick chefsrollen här på Gårdsbacken. Hon var äldst av hundarna på gården och med åldern- och erfarenhetens rätt så fick hon ta huvudrollen.

Milla följde gärna med oss till Hundcentret på morgonen och hon hade full koll på allt som hände, hon var alltid välkomnade när det kom kunder och hon var lugn och cool mot alla våra hundkunder.

Varje år den 17:e maj så lägger vi ut en tävling om ”ÅRETS COMPANION DOG” till Gunnars minne. Då har varje varje husse och matte möjlighet att vinna 2000 kronor att göra någonting roligt för tillsammans med sin hund, sin Companion Dog. Håll koll på Gårdsbackens facebooksida, den 17:e maj.

-Tack chefen 💚MILLA💚, för att du styrde upp läget här på Gårdsbacken och för att du alltid delade med dig av din positiva energi! Vi saknar dig massor, men du finns varmt bevarad i våra hjärtan.