Djuren och naturen i mitt hjärta…

Det finns två saker som berör mig mycket mer än annat, det ena är djur och det andra natur och ni som följer oss på Gårdsbacken kommer att märka att bloggen till allra största del kommer att handla om just dessa två saker… <3 <3

b23

På Gårdsbacken har vi för tillfället fyra gårdshundar, vi har mormor Gimmie, som är stammodern till vår uppfödning. Gimmie, som idag är snart tretton år och still going strong. Vi har aldrig behövt besöka veterinären med henne, så när som på en trasig tand och även idag upplevs frisk som en nötkärna  Många gånger brukar vi skoja och säga att hon är busigare än valpen i familjen…

b24

Box och Fame i främre ledet, Lime sitter bakom, mormor Gimmie till höger.

Gimmie är en trefärgad Border Collie som i sin första kull fick en brun och vit liten tikvalp, som från sin allra första dag i livet tog oss med storm och nästlade sig fast i våra hjärtan, Gårdsbackens Dalwhinnie ”Fame”. Den allra finaste, klokaste fyrbente vän man kan tänkas ha <3

Vi ville så klart ha en avkomma efter Fame från hennes första kull så sparade vi Gårdsbackens Laphroaig ”Lime”, som idag är tre år och även om hon inte är en kopia av sin mor så är hon oss mycket kär. Lime är en väldigt  snäll tik som vill hålla ordning och reda och att alla ska vara lugna och snälla. Blir det lite rörigt och för busigt så jobbar hon hårt med att få ordning i ledet. Hon är en mycket trogen och samarbetsvillig tik.

Från Fames senaste kull… Killkullen, så blev Gårdsbackens Box kvar hos oss på gården som vår allra första hanhund. Box är idag drygt ett halv år, men vi liknar honom många gånger med en gammal och väldigt klok hund. Även han är en mycket snäll hund och jag använder honom ofta i mitt arbete med andra hundar.

Detta var en mycket kort beskrivning av gårdens hundar som ni kommer att få följa betydligt mer. Hundarna sammankopplade med vår fantastiska natur kring Gårdsbacken kommer att prägla denna blogg. Djuren och naturen som verkligen gör livet lyckligt att leva…!!!

Se naturen…!!!