Presentation av Gårdsbackens vinterkull -de FINAFEM

Här nedan följer en presentation av Gårdsbackens senaste kull, Gårdsbackens Laphroaig ”Limes” första, och således den fjärde generation valpar, i rakt nedstigande led, som fötts här på Gårdsbacken… i samma valplåda…

Vi kommer återigen att namnge valparna, WHISKYNAMN, då det finns så måååånga vackra, skotska single malt whiskynamn så fortsätter vi på samma tema, även på Gårdsbackens senaste kull, vinterkullen – de FINAFEM

Gårdsbackens första vinterkull är född… de FINAFEM…

Vi associerar gärna Gårdsbackens Border Collievalpar med de ytterst vackra, ofta gaeliska namnen på whiskydestillerierna och så gott som alltid med betydelsen på hur destilleriet ligger beläget…

Border Collien härstammar från gränstrakterna mellan England och Skottland och då känns det passande att göra en anknytning till de trakterna…

Gårdsbackens FINAFEM-kull består av två tikar och tre hanar och här nedan följer en presentation av alla dem, i den turordning de kom till världen.

De föddes natten den 23 december, dan före dopparedan… som lite för tidiga julklappar…

 

Först ut var…

TEANINICH

uttalas ”tee ni nick”, med betydelsen enbuskkullen

Hon kommer att kallas NICKI

svart/vit tik

Nicki var den första av Limes valpar att se dagens ljus. Vi hann knappt blinka, sedan Limes värkarbete kommit igång så var hon ute och såg därmed till att Limes moderskänslor slog till i full kraft. Lime var mycket försiktig med sin lilla förstfödda och så snart hon hade slickat henne torr så tog Nicki sikte mot Limes spenar och började dia den viktiga råmjölken…

Nicki är svart med bred vit krage, ingen bläs men med vit haka och lite, lite vitt kring nosen.  Hon har halvlånga strumpor på frambenen och små sockor på bakbenen.

Välkommen till världen NICKI

 

 

DALMORE DOMINIUM

uttalas ”dall måår” De stora ängsmarkerna, Dominium – herrevälde

MIN

Klassiskt tecknad svart/vit tik

Efter att Lime fått hjälp med ett kejsarsnitt så var Min den första att plockas ut ur Limes mage, och den här gången så var det vi som fick känslor och vi jobbade frenetiskt för att ”få igång” valparna. Känslan när vi visste att vi klarat tik nummer två var obeskrivlig och därför betyder hon lite extra för oss och kommer med största sannolikhet att bli kvar här på Gårdsbacken med oss, Lime och Box.

Min är som sagt klassiskt svart/vit med bred krage, vit bläs och vita långa strumpor på frambenen. På bakbenen har hon sockor. Vi har längtat och väntat efter en tik med Mins färg och utseende, så hon kom som på beställning.

Välkommen till världen MIN… och till oss på Gårdsbacken

 

 

HAZELBURN

Engelska, som det låter, bränd hasselnöt

HAZE

Trefärgad brun, hane

Gårdsbackens kennel brukar förknippas med bruna Border Collies och även om man inte avlar på utseende på Border Collie så måste vi ändå säga att vi tycker de bruna är fantastiskt vackra hundar och visst är det viktigt att man tycker om utseendet på sin hund.

Hur viktigt det än är att avla på arbetskapacitet och friska hundar, så föredrar man som Border Collieägare ändå olika, vissa vill ha korthåriga Border Collies, andra vill absolut ha ståndöron på sina BC och så vidare och så vidare… Så även om det för oss på Gårdsbacken blev av en ”slump” att vi fick bruna valpar så är vi glada för ännu en brun…

Så Haze är ytterst välkommen till världen och han kommer att bli en fantastiskt vacker hane och helt säkert en duktig vallhund. Han är alltså trefärgad brun och har en bred krage, bläs och halvlånga vita strumpor på frambenen och sockor på bakbenen.

Välkommen till världen HAZE

 

AUCHROISK

uttalas ”å fra’ ijisk”, med betydelsen, vadstället vid den röda bäcken

ROI

Svart/vit hane

Lille snyggepojken… Han är som en knubbsäl och vid skrivande stund endast tre dygn gammal… Käkar och växer och fast han är så ung och så liten så är det nästan att vi är oroliga att han ska ta sig ur valplådan redan nu. Vi får hela tiden ha ett vakande öga på honom, han är snabbt som tusan, liten som han är… Vad skola bliva månne…

Roi är klassiskt svart/vit med bred krage, bläs och med korta strumpor både fram och bak…

Välkommen till världen ROI

 

TOMATIN

uttalas ”Tåmä’ ttin” med betydelsen buskhöjden

TIN

Svart/vit hane

Lillemannen i kullen… men efter endast ett par, tre dagar så funderar vi på om han kommer att, inom kort, vara tyngre än sina kullsyskon. Han käkar och växer och ökar i procent mer för varje dag än sina kullsyskon. Han känns som en liten charmknutte, det ska verkligen bli spännande att få se vad han och hans kullsyskon kommer att utvecklas till, allt eftersom dagarna går…

Välkommen till världen TIN

Vi längtar efter att få lära känna vinterkullen de FINAFEM och se vad utvecklas till för hundar och vi ser verkligen  fram emot de närmaste veckorna, när småttingarna börjar få ögon, öron och BEN…!!!  Det kommer att bli livat på Gårdsbacken en tid framöver…

Välkommen till världen FINAFEM…