DAGEN D NÄRMAR SIG MED STORMSTEG…

”Den som väntar på något gott”

Nu är det inte många dagar kvar förrän Limes valpar är redo att möta dagens ljus. En tik är dräktig i ca 60 dygn, närmare bestämt brukar man beräkna valpning mellan 59:e och 63:e dygnet, Lime har nu passerat 53:e dygnet och dagen D närmar sig med stormsteg… Det är vår första ”vinterkull” här på Gårdsbacken, vi har bara haft ”vårkullar” förut, så detta blir en ny erfarenhet…

Lime tycker att det är lite mysigt att ligga på rygg, med valpmagen i vädret!

Vi har sedan ett par dagar kunnat känna fostren röra sig genom buken och det är SÅ HIMLA MYSIGT, det bekräftar verkligen att det finns något där inne och om inte allt för många dagar så vet vi.

Vi kan känna valparna genom Limes mage…

Det är klart att vi är lite spända inför valpningen, det är den fjärde kullen valpar som föds här på Gårdsbacken och även om vi börjar få lite rutin som uppfödare så vet vi också hur lätt hänt det är att något går snett, att till exempel en valp hamnar i felläge och gör det omöjligt för tiken att krysta ut fostret, när man måste ta hjälp, fastän man så ogärna vill flytta och störa den födande tiken…

 Men det är klart att vi ska hoppas och tro att allt kommer att gå bra och uppstår något så får vi agera utifrån det, där och då. Men vi kommer att vara så förberedda som vi bara kan vara.

 

Box funderar säker på varför det är så lite bus nu för tiden… Tråksyrran…

Limes kull blir som sagt Gårdsbackens fjärde kull och även FJÄRDE GENERATION valpar i rakt nedstigande led. Gimmie, som var vår första avelstik skulle ha blivit gammelmormor till valparna. Vi längtar själva efter en tikvalp efter de här linjerna och vår egen uppfödning…

Med viss svårighet försöker vi väga Lime… Box vill så klart också vara med…

Lime känns helt okej i sin dräktighet, hon ligger visserligen ofta och gärna inomhus, men än så länge så följer hon med på den dagliga sparkturen, hon har ökat ungefär fyra kilo sedan parningen.

En sparktur i lugnt tempo blir det varje dag för Lime…

Lime äter med god aptit vilket gläder oss, då vet vi att hon får i sig den näring både hon och fostren behöver. Att ge ett komplett foder som Royal Canins Starter, Mother & Babydog, gör oss trygga i det, det är klart att det är en viktig del i att fostren får de allra bästa förutsättningarna, samt att tiken mår bra under dräktigheten.

Väntar… och väntar…

Box tycker att Lime är synnerligen tråkig som nästan aldrig numera vill vara med på bus, än hur mycket han uppmuntrar till det. Istället är det han som gör Lime sällskap, med att bara ha en tråkig väntan… men tänk om han visste: DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT…